Nyhedsbrev December

Nyhedsbrev December

Kære medlem af, Sæby og Omegns Jagtforening.

Så er vi halvvejs gennem jagt sæsonen, og nærmer os med hastige skridt Julen. Der er kommet en del meldinger om mange gæs langs kysten syd for Sæby, så det er bare med at komme ud og se efter dem. Jagttiden på Dåvildt er også lige startet i vores område, så bliver spændende at følge hvordan det kommer til at gå i år. Og nu hvor det snart er jul, vil foreningen ønske alle medlemmer og deres familie en rigtig god jul, og et godt nytår.

Dødsfald

Vi har desværre mistet endnu et af vores medlemmer til kræften. Onsdag den 20 november 2019 måtte Viggo Nielsen opgive kampen mod kræften, han gik bort på Hospice Vendsyssel i Frederikshavn, med familien ved hans side. Viggo har altid været et aktivt medlem i foreningen, og var medlem af ikke mindre end 5 foreninger, hvilket siger noget om hans passion for jagten. Viggo var en meget aktiv flugtskytte, og var altid klar, hvis nye skulle have hjælp og et godt råd. Vi tænker på familien, som nu står tilbage med sorgen over deres tab, vores tanker går til dem i denne svære tid.

Viggo vil blive savnet, ære være hans minde.

Strategi/arbejdsplan for foreningsarbejdet

Lader lige denne fra sidste måned stå, der er stadig mulighed for at stemme om aktiviteter på FACEBOOK.

Som mange nok har set, er der på foreningens Facebook side lavet en meningsmåling, for at få et indtryk af, hvad er det foreningens medlemmer ønsker. Kan kun opfordre til at så mange som har mulighed for det, går ind og stemmer på, lige netop de aktiviteter de ønsker foreningen skal beskæftige sig med. Dette for at få et overblik over, hvad er det egentligt medlemmerne, ønsker foreningen beskæftiger sig med. Når denne måling har kørt et stykke tid, vil bestyrelsen se hvad der er mulighed for, og inddrage nogle medlemmer til at arbejde med aktiviteterne. Der vil blive lavet en Strategi/arbejdsplan, over hvordan vi som forening arbejder bedst og mest effektivt, for at højne kvalitet og udbud af aktiviteter. Forventer at kunne præsentere en plan/oplæg på den kommende generalforsamling.

Mårhundeaften

Onsdag den 27 november, var alle inviteret til mårhunde aften i Brovst, arrangeret af Danmarks Jægerforbund. Vi var Sæby og Omegns Jagtforening 8 deltagere, som alle havde en god aften. Der blev fortalt om lovgivning på området, og om hvad man forventer i fremtiden, bla lysforstærkende sigtemidler til mårhund. Der var indlæg fra erfaren mårhunde jæger, som fortalte om hvordan han i praksis har haft held til at regulerer mange mårhunde. En god og informativ aften, hvor alle blev klogere på området. Og vi har planer om i forenings regi at arbejde mere med dette emne.

Filmaften

Den 13 november blev der afholdt filmaften, hvor deltagerne så film om vildsvinejagt. Hyggelig aften, med film, snak, kaffe og kage.

Buejagt i Katsig

Søndag den 24 november, holdt foreningen jagt i Katsig bakke for buejægere. Der blev på denne jagt desværre ikke nedlagt noget vildt, men alle så dyr, og nogle var os tæt på en chance. Håber alle deltagere havde en god dag.

Skolejagt

Torsdag den 28 november, holdt foreningen skolejagt, for en gruppe elever fra Sæbygaard skolen. En super god dag i Gypels plantage, hvor alle både elever og jægere så vildt, der blev nedlagt et dyr og en hare. Der blev set dåvildt, råvildt, ræv, ænder, hare og sneppe, så det kunne ikke bliver flottere. Efter jagten grillede foreningen pølser samt kølle og lever fra det nedlagte stykke råvildt. Vi takker de af foreningens medlemmer, som var med til at give os selv og eleverne en god dag.

Med venlig hilsen

Bo Storgaard Christensen, Formand

 

Det sker i December

Knivmagerkursus hver torsdag 1900-2100 Sæbygårdskolen

Bueskydning hver tirsdag 1900-2100 Karupvej 113

14. Jagt Gybel/Prof plantage 0830 JCN

21. Juleflugtskydning 1000-1300 JCN

Nyhedsbrev oktober 2019

Kære medlem af, Sæby og Omegns Jagtforening. Så kom første oktober, og sæsonen starter for alvor igen, nu skal vi ud og nyde kammeratskabet og naturen.
Det er nu vi skal se om de mange timer der er brugt på vildtpleje, hundetræning osv. går op i en højere enhed.
Mange har været i gang med trækjagt på ænder og gæs, både med stor og mindre succes. Og nogle har også været ude med de stående hunde, for at se efter agerhøns.

Naturens dag
8. september blev der afholdt naturens dag i Elling plantage, Sæby og Omegns Jagtforening var tilstede med vores PR-Trailer. Vi havde fået et helt dådyr, som blev skåret ud og grillet til publikum. Der var stor interesse for vores stand, hvor folk kunne følge med i udskæring og grilning.

Flugtskydning
Ved Vendelbocup var der et Sæby hold med, Cuppen er nu afsluttet, og med en flot tredje plads til holdet fra Sæby. Stort tillykke til skytterne.

Bueskydning
Endnu en gang har vores bueskytter klaret sig godt, man kan se træning, betaler sig. Der har været skytter afsted til buetræf i foreningen af danske bueskytter, hvor Jens Ejby skød sig til en flot fjerde plads. Stort tillykke med resultatet. Og nu starter sæsonen for indendørs skydning, så det hele kan holdes vedlige.

Ny Struktur i Danmarks Jægerforbund
Der blev i Brovst holdt debatmøde omkring, det forslag som strukturudvalget havde udarbejdet.
Fra Sæby var vi tre mand som var mødt op, i alt var der omkring 50 deltagere, hvor de fleste deltog aktivt i debatten. Formanden for strukturudvalget fremlagde forslaget, som gav anledning til livlig og følelsesbetonet debat.
Der er stor forskel på holdningen til dette forslag, som også hvis det bliver gennemført, vil vende op og ned på hele organisationen.
Nu skal hovedbestyrelsen arbejde videre med forslaget, og kan forhåbentligt fremlægge et endeligt forslag, ved næste repræsentantskabsmøde.
I kan læse meget mere om dette på forbundets hjemmeside, spændende hvor udviklingen bære os hen.

Film aften
Den 12 september holdt foreningen film aften på JCN, hvor 8 deltagere havde en hyggelig aften.
Der blev set film om pramjagt, og en film om lokkejagt lavet af et par dygtige svenskere.

Opstart knivkursus
Den 10 oktober er der opstart på knivkursus, en aktivitet som køre derud af, og med stigende deltager antal år for år.
Det er også nogle hyggelige timer, der bliver brugt i sløjdlokalet på Sæbygaard skolen, der er altid plads til en snak over en kop kaffe.

Foreningsjagter
Jagtgruppen under Sæby og Omegns Jagtforening, starter nu op på årets fællesjagter. Kunne du tænke dig at prøve at deltage, kan du se jagtdatoer her, på hjemmesiden og i foreningsbladet.

Med venlig hilsen
Bo Storgaard Christensen
Formand

Velkommen til Sæby og Omegns Jagtforening

Vi er en aktiv jagtforening der har mange aktiviteter at tilbyde vores medlemmer feks: 
Foreningsjagt.
Pramjagt.
Flugtskydning.
Bueskydning.
Knivmageri.
Filmaftner.
Hundetræning.
Foreningsaftner hos forhandler af jagtudstyr.
Er der en aktivitet du kunne tænke dig så kontakt bestyrelsen.
Alle fastsatte aktiviteter kan du finde under fanen Kalender.