Nyhedsbrev December

Nyhedsbrev December

Kære medlem af, Sæby og Omegns Jagtforening.

Så er vi halvvejs gennem jagt sæsonen, og nærmer os med hastige skridt Julen. Der er kommet en del meldinger om mange gæs langs kysten syd for Sæby, så det er bare med at komme ud og se efter dem. Jagttiden på Dåvildt er også lige startet i vores område, så bliver spændende at følge hvordan det kommer til at gå i år. Og nu hvor det snart er jul, vil foreningen ønske alle medlemmer og deres familie en rigtig god jul, og et godt nytår.

Dødsfald

Vi har desværre mistet endnu et af vores medlemmer til kræften. Onsdag den 20 november 2019 måtte Viggo Nielsen opgive kampen mod kræften, han gik bort på Hospice Vendsyssel i Frederikshavn, med familien ved hans side. Viggo har altid været et aktivt medlem i foreningen, og var medlem af ikke mindre end 5 foreninger, hvilket siger noget om hans passion for jagten. Viggo var en meget aktiv flugtskytte, og var altid klar, hvis nye skulle have hjælp og et godt råd. Vi tænker på familien, som nu står tilbage med sorgen over deres tab, vores tanker går til dem i denne svære tid.

Viggo vil blive savnet, ære være hans minde.

Strategi/arbejdsplan for foreningsarbejdet

Lader lige denne fra sidste måned stå, der er stadig mulighed for at stemme om aktiviteter på FACEBOOK.

Som mange nok har set, er der på foreningens Facebook side lavet en meningsmåling, for at få et indtryk af, hvad er det foreningens medlemmer ønsker. Kan kun opfordre til at så mange som har mulighed for det, går ind og stemmer på, lige netop de aktiviteter de ønsker foreningen skal beskæftige sig med. Dette for at få et overblik over, hvad er det egentligt medlemmerne, ønsker foreningen beskæftiger sig med. Når denne måling har kørt et stykke tid, vil bestyrelsen se hvad der er mulighed for, og inddrage nogle medlemmer til at arbejde med aktiviteterne. Der vil blive lavet en Strategi/arbejdsplan, over hvordan vi som forening arbejder bedst og mest effektivt, for at højne kvalitet og udbud af aktiviteter. Forventer at kunne præsentere en plan/oplæg på den kommende generalforsamling.

Mårhundeaften

Onsdag den 27 november, var alle inviteret til mårhunde aften i Brovst, arrangeret af Danmarks Jægerforbund. Vi var Sæby og Omegns Jagtforening 8 deltagere, som alle havde en god aften. Der blev fortalt om lovgivning på området, og om hvad man forventer i fremtiden, bla lysforstærkende sigtemidler til mårhund. Der var indlæg fra erfaren mårhunde jæger, som fortalte om hvordan han i praksis har haft held til at regulerer mange mårhunde. En god og informativ aften, hvor alle blev klogere på området. Og vi har planer om i forenings regi at arbejde mere med dette emne.

Filmaften

Den 13 november blev der afholdt filmaften, hvor deltagerne så film om vildsvinejagt. Hyggelig aften, med film, snak, kaffe og kage.

Buejagt i Katsig

Søndag den 24 november, holdt foreningen jagt i Katsig bakke for buejægere. Der blev på denne jagt desværre ikke nedlagt noget vildt, men alle så dyr, og nogle var os tæt på en chance. Håber alle deltagere havde en god dag.

Skolejagt

Torsdag den 28 november, holdt foreningen skolejagt, for en gruppe elever fra Sæbygaard skolen. En super god dag i Gypels plantage, hvor alle både elever og jægere så vildt, der blev nedlagt et dyr og en hare. Der blev set dåvildt, råvildt, ræv, ænder, hare og sneppe, så det kunne ikke bliver flottere. Efter jagten grillede foreningen pølser samt kølle og lever fra det nedlagte stykke råvildt. Vi takker de af foreningens medlemmer, som var med til at give os selv og eleverne en god dag.

Med venlig hilsen

Bo Storgaard Christensen, Formand

 

Det sker i December

Knivmagerkursus hver torsdag 1900-2100 Sæbygårdskolen

Bueskydning hver tirsdag 1900-2100 Karupvej 113

14. Jagt Gybel/Prof plantage 0830 JCN

21. Juleflugtskydning 1000-1300 JCN